Boeuf Bourguignon met bloemkool-parmezaanpuree
voor 3 personen
Bereiding
1. De bloemkool-parmezaanpuree
Breng de kippenbouillon aan de kook. Snij de bloemkool ondertussen in roosjes en voeg deze aan de bouillon toe wanneer deze kookt. Kook de bloemkool in 15 tot 20 minuten gaar. Verhit ondertussen de melk met de tijm en de knoflook op laag vuur. Laat de smaak van knoflook en tijm in 10 minuten in de melk trekken zonder de melk aan de kook te brengen. Verwijder de knoflook en tijm en haal de melk van het vuur. Giet de bloemkool af en pureer deze direct met een pureestamper of, voor een gladde puree met een staafmixer of keukenmachine. Voeg tijdens het pureren scheutje voor scheutje de melk toe totdat je een smeuïge textuur hebt bereikt. Roer hierna de geraspte parmezaan en 40 gram van de fijngehakte bieslook door de puree.
2. De opmaak
Verwarm de Boeuf Bourguignon op laag vuur in een pan. Verdeel de puree over drie borden en schep de Boeuf Bourguignon er overheen. Garneer met de achtergehouden bieslook.
Ingredienten
- 1 bloemkool
- 500 ml lichte biologische kippenbouillon
- 150 ml melk
- 5 takjes tijm
- 2 tenen knoflook, geschild en in de lengte doorgesneden
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram bieslook, fijngehakt, hou 10 gram achter voor garneren
- 1 Blyck Boeuf Bourguignon van 850 gram