fbpx
Blyck Leckerneyen
  • HOME
  • GERECHTEN
  • RECEPTEN
  • WINKELS
  • CONTACT
  • Menu
  • Facebook
  • Linkedin
  • Mail

Boeuf Bourguignon met pommes boulangère en groene asperges

voor 4 personen

Bereiding

1. De pommes boulangère

Verhit de oven voor op 200°C. Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Bak de uien in een koekenpan op middelhoog vuur in twee eetlepels olijfolie. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg de blaadjes en de fijngehakte knoflook aan de uien toe. Bak voor ongeveer vijf minuten tot de uien licht beginnen te verkleuren en zet ze weg. Schil nu de aardappels en snijd ze, liefst met behulp van een keukenmachine of mandoline in dunne plakjes. Vet een kleine ovenschaal in met de overgebleven olijfolie en verdeel een laag aardappelplakjes over de bodem. Verdeel nu wat van het uienmengsel over aardappels. Blijf de ovenschaal zo om en om opbouwen en eindig met een laag aardappel. Giet nu de groentebouillon over het geheel heen. Verdeel 50 gram boter in kleine blokjes over de bovenkant van de ovenschotel en zet de pommes boulangères in de oven. Bak in ongeveer een uur totdat de bovenkant goudbruin is en de aardappels gaar zijn.

2. De groene asperges

Breng een grote pan met ruim, licht gezouten, water aan de kook. Snij de houtige onderkant van de groene asperges af en kook de asperges in vier minuten voor. Giet de asperges af en koel ze snel terug in (ijs)koud water. Leg de asperges opzij. Verhit, wanneer de pommes boulangère klaar is, 25 gram roomboter op hoog vuur in een koekenpan. Bak de voorgegaarde groene asperges enkele minuten totdat ze licht beginnen te kleuren. Voeg nu de geschaafde amandelen toe, draai het vuur ietsje naar beneden en bak nog één minuut mee. Maak op smaak met zout en peper.

3. De opmaak

Verwarm de Boeuf Bourguignon, terwijl u met de asperges bezig bent, op laag vuur in een pan. Schep op vier borden een mooie portie pommes boulangère iets linksboven van het midden op het bord. Leg hier op ieder bord twee groene asperges kruislings overheen. Verdeel de rest van de asperges in een mooie serveerschaal en zet deze op tafel. Schep de boeuf bourguignon onder de aardappels op het bord en laat de jus zijn weg vinden om de pommes boulangère heen.

Ingredienten

  • 800 gram kruimige aardappels (Eigenheimer, Doré, Bildstar)
  • 2 flinke uien
  • 10 takjes tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 ml biologische groentenbouillon
  • 75 gram roomboter
  • 2 bosjes groene asperges
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • peper en zout
  • 1 Blyck Boeuf Bourguignon van 850 gram
Deel dit recept
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Deel via Pinterest
  • Delen via E-Mail

Probeer al onze Leckerneyen

© Copyright 2020 | BLYCK Leckerneyen
  • Facebook
  • Linkedin
  • Mail
Boeuf Bourguignon met bloemkool-parmezaanpuree
Scroll naar bovenzijde

Onze website maakt gebruik van cookies.

OKMeer informatie