In het Blyck

Voedingswaarden in gram per 100 gram

Schotse Hooglander

We bereiden onze Boeuf Bourguignon met vlees van vrije uitloop Schotse Hooglanders van kudde Anloo en Westerbroek.

Naar klassiek Frans recept hebben wij dit prachtige vlees verwerkt tot een heerlijk en verantwoord stoofgerecht.

Gerookt Spek

Heerlijk mals E-nummervrij gerookt spek, ambachtelijk gerookt door Slagerij Dantuma in de Westereen.

Lokaal en verantwoord

Vrije uitloop Schotse Hooglanders

De kudde van Schotse hooglanders lopen het hele jaar door vrij rond in het gebied in de buurt van Anloo en Westerbroek. De dieren onderhouden het gebied op een natuurlijke wijze. Om de kudde op pijl te houden worden er af en toe dieren verkocht of geslacht voor menselijke consumptie.

De dieren die zijn geselecteerd voor de slacht worden met uitzonderlijk veel rust en respect voor het dier behandeld. Het resultaat is een smaakvol en verantwoord stuk vlees, dat goed past bij de waarden van Blyck Leckerneyen.

Groenten van Nederlandse bodem

De groenten die we verwerken in onze gerechten zijn altijd op Nederlandse bodem geteeld. Op die manier voorkomen we onnodig transport uit verre landen en zijn we verzekerd van een écht vers product.

Onze vaste leverancier is al jaren Berends Groenten en Fruit. Een prachtig bedrijf uit onze thuisstad Haren, met een belangrijke focus op lokale groenten en het voorkomen van voedselverspilling. Een visie die goed aansluit op de gedachte van Blyck Leckerneyen.

Serveertips en recepten

Recepten met Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon is een stoofgerecht op basis van rundvlees en spek gestoofd in rode wijn met knolselderij, ui, wortel en champignons. Het recept vindt zijn oorsprong in de boerenkeuken van de Bourgogne maar is als eerste gepubliceerd door de beroemde Franse chef Escoffier.

Met de serveersuggesties van onze chef helpen we u om onze Boeuf Bourguignon helemaal tot zijn recht te laten komen.

De klassieker; snel een heerlijke maaltijd op tafel.

Net even wat anders; heerlijk koken met Blyck.

Uitpakken met Blyck; voor de fanatieke thuiskok.

Boeuf Bourguignon met peterselie-tagliatelle

Boeuf Bourguignon met bloemkool-parmezaanpuree

Boeuf Bourguignon met pommes boulangère en groene asperges

Probeer al onze Leckerneyen