Gepofte aardappel met Groninger Runderstoof en Appel-Koolrabisalade
voor 2 personen
Bereiding
1. De gepofte aardappel
Verwarm uw oven voor op 200°C. Was de aardappels goed en prik de schil een paar keer in met de punt van een mesje. Pof de aardappels in een uur gaar in de oven.
2. De salade
Snij de koolrabi en appel in heel fijne reepjes (en Julienne) en maak aan met de mayonaise, yoghurt en de fijngehakte groene kruiden. Maak op smaak met zout en peper.
3. De opmaak
Verwarm de Groninger Runderstoof. Leg de aardappels wanneer deze gaar zijn op twee borden en snij ze kruislings in. Verdeel de runderstoof over de aardappels en garneer met de appel-koolrabisalade.
Ingredienten
- 2 grote pofaardappels
- 1 granny smith
- 1 koolrabi, geschild
- 1 eetlepel mayonaise
- versgehakte bieslook
- versgehakte peterselie
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- zout en peper
- 1 Blyck Groninger Runderstoof van 460 gr