In het Blyck

Voedingswaarden Runderstoof

Gronings Rund

Het mooie vlees van vrije-uitloop Groninger weiderunderen is mals gestoofd en geeft zijn fijne smaak aan onze Groninger Rundstoofpot.

Grove Marne Mosterd

De kracht van grove Marne mosterd geeft net dat beetje meer pit aan ons gerecht.

Bier

Het stoven in bier zorgt voor extra mals vlees en de smaak van een authentieke runderstoofpot.

Ingrediënten uit Groningen

Gronings rund

Het vlees in onze stoofpot is afkomstig van vrije-uitloop Groninger weiderunderen. Wij gebruiken de nekstukken van drie rassen, Blaarkop, Limousin en Schotse hooglander. Het vrije bestaan waarborgt de kwaliteit van leven voor de runderen waardoor de runderen kunnen zorgen voor kwaliteit op uw bord.

Gronings Rund

Marne Mosterd

Meer dan een eeuw geleden begonnen als klein mosterdfabriekje in Noord Groningen met als doel de werkgelegenheid daar een boost te geven. Inmiddels uitgegroeid tot een producent van kwaliteitsmosterd waarvan de smaak in heel Nederland en ver daarbuiten gewaardeerd wordt.

Wij gebruiken deze mosterd, die net als Blyck Leckerneyen een historische connectie heeft met gemeente De Marne, dan ook met veel plezier in onze gerechten.

Serveertips en recepten

Recepten met Groninger Runderstoof

Onze runderstoof past ‘klassiek’ natuurlijk fantastisch bij een kruimige aardappel en wat gestoofde rode kool. Probeer voor de verandering de runderstoof ook eens met een gepofte aardappel en een salade van koolrabi en appel, of als smaakmaker in combinatie met een mooi stuk gebraden rundvlees. Kijk voor inspiratie naar het recept voor Stamppotje raapstelen met Groninger Runderstoof en  gebraden staartstuk.

Met de serveersuggesties van onze chef helpen we u om onze Groninger Stoofpot helemaal tot zijn recht te laten komen.

De klassieker; snel een heerlijke maaltijd op tafel.

Net even wat anders; heerlijk koken met Blyck.

Uitpakken met Blyck; voor de fanatieke thuiskok.

Groninger Runderstoof met Gestoofde rode kool en gekookte kruimige aardappel

Gepofte aardappel met Groninger Runderstoof en appel-koolrabisalade

Stamppot raapstelen met Groninger Runderstoof en gebraden staartstuk

Probeer al onze Leckerneyen